Stiri

Tigrișorii de la ZOO Pitești au fost botezați: Zeus şi Ares!

Zeus şi Ares, acesta este numele celor doi pui de tigru veniţi pe lume recent la grădina zoologică din Pitești.

“Numele alese, din cele 10 variante propuse, au fost cele care au întrunit cel mai mare număr de voturi: Zeus şi Ares! Astfel, după Thor, tigrul născut prematur la Zoo Piteşti în 2018, al cărui nume a fost ales tot prin vot public, alţi doi tigri născuţi aici primesc nume puternice, de inspiraţie mitologică”, se arată în comunicatul Primăriei Pitești.

Campania pentru alegerea numelor a început în urmă cu o săptămână. Votul a fost exprimat prin comentarii la o postare de pe pagina de Facebook a administraţiei locale, în care au fost menţionate cele două alegeri de nume.

“Născuţi în 2 mai 2022, cei mai noi rezidenţi ai Grădinii Zoologice din Piteşti sunt doi pui de tigru, masculi, ce astăzi împlinesc o lună de viaţă! Numele lor vor fi alese de copiii piteşteni, care vor vota, în funcţie de preferinţe, două variante din cele 10 propuneri ale îngrijitorilor de la Zoo Piteşti”, anunţa Primăria pe 2 iunie.

Tigrișorii se află în intervalul celor opt săptămâni până la prima vaccinare, perioadă în care nu pot ieşi în aer liber şi nu pot primi vizitatori. Asta pentru că imunitatea lor este foarte scăzută. La 14 zile după ce a fost făcută a doua vaccinare, tigrişorii pot ieşi afară şi vor putea fi vizitaţi, au mai transmis reprezentanţii Primăriei Piteşti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co