Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Temple sub apă, în inundațiile de proporții din Thailanda

Oraşul istoric thailandez Ayutthaya, care găzduieşte vechi edificii religioase budiste, ruine, monumente și atrage numeroși turiști, este grav afectat în urma ploilor musonice abundente care au inundat provincii din toată ţara.

Peste 40 de temple sunt sub ape, a anunţat administraţia oraşului, citată de Agerpres. În unul dintre ele, călugării au fost nevoiţi să vâslească în bărci mici din cauza apei care ajungea chiar până la nivelul gâtului. “Este cea mai gravă inundaţie din ultimii 10 ani din zonă”, spun aceștia.

În ultimele două săptămâni, autorităţile au emis avertizări de inundaţii care au vizat mare parte din ţară, în timp ce furtuna tropicală Dianmu a provocat viituri în 32 dintre cele 76 de provincii thailandeze, a omorât nouă persoane şi a distrus aproape 300.000 de gospodării.

Iar veștile de la autorități sunt în continuare proaste. O nouă furtună tropicală este prognozată în nord-estul ţării, săptămâna viitoare.

Thailanda a suferit cele mai grave inundaţii din ultimele cinci decenii în 2011 când 65 dintre cele 76 de provincii ale sale au fost afectate şi sute de persoane şi-au pierdut viaţa.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co