Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Liderii super-puterilor lumii, întrevedere virtuală în acest an

”Acord de principiu” pentru o întrevedere virtuală, până la sfârşitul anului, a președintelui american Joe Biden cu omologul său chinez Xi Jinping, a anunțat un înalt oficial de la Casa Albă, preluat de agențiile de presă internaționale.

Cei doi lideri au discutat deja de două ori la telefon, dar de data aceasta ar fi pentru ei ”posibilitatea să se vadă, chiar dacă doar virtual”, relatează Agerpres. Asta în condițiile în care sunt tot mai multe informaţii conform cărora liderul chinez nu va participa la summitul G20 de la Roma, la sfârşitul lunii.

Potrivit responsabilului de la Casa Albă, consilierul american pentru securitate naţională s-a întâlnit recent, la Zurich, în Elveţia, cu cel mai înalt responsabil al Partidului Comunist Chinez pentru diplomaţie.

Este vorba, practic, de continuarea dialogului dintre cele două super-puteri după convorbirea telefonică a celor doi şefi de stat, din 9 septembrie.

În discuții va fi abordată, în special, problema luptei împotriva schimbărilor schimbărilor climatice, un domeniu în care Statele Unite şi China au ”interesul de a lucra împreună”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co