Taximetria, activitate cu probleme
Nu este nicio noutate faptul că bucureștenii se plâng tot mai des că taximetriștii le refuză comenzile. Acest lucru se întâmplă îndeosebi la orele de vârf, când plouă, dar și noaptea, când petrecăreții din centrul Capitalei vor să se retragă spre case. Dacă alegi să ieși în stradă, te poți lovi de refuzul șoferilor de taxi. Aceștia se “scuză” prin faptul că “vor să se retragă spre casă” sau că “traseul dorit este unul prea scurt”. Întrebați de reporterii noștri, taximetriștii au preferat să nu comenteze acest aspect.
Unii dintre taximetriști admit că refuză clienții. Cetățenii din Capitală s-au obișnuit deja cu faptul că de cele mai multe ori sunt refuzați de șoferii de taxi.
Oamenii aleg să folosească aplicațiile de taxi pe mobil pentru a nu mai auzi veșnicele scuze. Clienții au trei posibilități de a acționa când taximetristul refuză cursa deși este liber sau cere mai mulți bani: depun reclamație la Primărie, la Protecția Consumatorului sau direct la firma de care aparține taxiul. Conform legii, taximetriștii au voie să refuze posibilii clienți doar dacă aceștia sunt neîngrijiți sau dacă au consumat alcool. Printre obligațiile taximetriștilor față de clienți enumerăm și faptul că trebuie să aibă o ținută corespunzătoare, să aibă un comportament civilizat, să elibereze bonul clientului la finalul cursei, dar și să transporte clientul la destinație pe cel mai optim traseu sau pe traseul dorit de acesta.
You must be logged in to post a comment Login
Leave a Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.