Stiri

Stații noi de metrou

Bucureștenii vor avea două stații noi de metrou până la sfârșitul anului! Pe magistrala 4 va fi inaugurată stația de la Laminorului, dar și cea de la Străulești. Linia va lega nordul Capitalei de sud, parcurgând astfel aproximativ 6 km. Situată în cartierul bucureștean Străulești, stația Laminorului se află la intersecția bulevardului Bucureștii Noi cu strada cu același nume, într-o zonă cu un potențial ridicat de dezvoltare. Stația este prevazută cu patru căi de acces, dotate cu scări fixe și escalatoare.

Traseul pietonal este prevăzut și cu benzi de orientare pentru persoanele cu dizabilități de vedere. La stația de metrou de la Străulești va fi amenajată și o parcare cu 500 de locuri, unde bucureștenii își vor putea lăsa mașinile, apoi își vor putea continua drumul spre centrul Capitalei cu metroul. Valoarea totală a proiectului tronsonului Bazilescu-Străulești se ridică la aproximativ 252 milioane de euro.

Metrorex anunță că în 2017 va fi finalizată și magistrala 5 care va lega Drumul Taberei de Piața Iancului, facilitând astfel transportul bucureștenilor din zona Militari în centrul orașului. Potrivit estimărilor conducerii Metrorex, locuitorii din sud-vestul Capitalei vor ajunge la Piața Universității în aproximativ 15 minute.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co