Stiri

Taxe mai mari în Capitală

Începând de anul viitor, bucureștenii vor plăti taxe mai mari pentru locuințe și mașini.

Pentru o garsonieră se vor plăti în plus 1-2 lei, iar pentru un apartament cu 2 camere taxa va fi majorată cu 2 lei. Locuitorii apartamentelor cu 3 camere vor plăti în plus cu până la 4 lei, iar pentru locuințele cu 4 camere taxa va fi majorată cu aproape 5 lei.

Creşterile pentru mijloacele de transport vor varia în funcţie de capacitatea cilindrică. Pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de până la 2.000 cmc nu se vor aplica creșteri. Deținătorii autoturismelor cu capacitatea cilindrică de peste 2.000 cmc vor plăti impozite majorate cu sume cuprinse între 13 și 84 de lei.

Primaria Capitalei transmite însă că nu majorează dările pentru locuitori, ci doar pune în aplicare noi prevederi ale Codului Fiscal.

Proiectul de hotărâre pentru stabilirea nivelului impozitelor și taxelor locale din 2019, la nivelul Capitalei, a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului București.

Potrivit PMB, majorarea taxelor este o sarcină ce revine Primarului General.

“Primăria Municipiului București nu majorează taxele și impozitele, ci doar pune în aplicare prevederile Codului Fiscal. (…) După cum primăria a anunțat public și în luna februarie a acestui an, nu Primarul General, Gabriela Firea, majorează taxele si impozitele locale,” a precizat instituția.

Potrivit Codului Fiscal, nivelul impozitelor şi taxelor locale se indexează anual până la 30 aprilie, de către consiliile locale.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co