Stiri

Tăriceanu spune că nu a discutat cu Iohannis despre ieșirea ALDE de la guvernare

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu a purtat nicio discuţie cu șeful statului cu privire la ruperea coaliţiei de guvernare, recunoscând însă că asemenea încercări există.

De asemenea, el a afirmat, într-o emisiune televizată, că nu se poate discuta despre o apropiere de PNL pentru că formaţiunea liberală este „cântăreţul instituţiilor represive”.

Călin Popescu Tăriceanu a arătat că, spre deosebire de modul în care au funcţionat până acum în România alianţele şi după cum s-ar fi aşteptat unii analişti să funcţioneze coaliţia PSD–ALDE, nu a existat nici măcar un moment în care ALDE să şantajeze PSD în sensul de a-și condiționa rămânerea la guvernare de obținerea unor funcții.

Președintele Alianței Liberalilor și Democraților Europeni a negat și speculaţiile privind o eventuală apropiere de PNL, speculaţii apărute după prezenţa sa la lansarea asociaţiei „Mircea Ionescu-Quintus”, alături de preşedintele PNL, Ludovic Orban.

„Pentru mine, un partid politic nu este decât un vehicul care reuneşte persoane care împărtăşesc aceleaşi valori, idealuri, principii. Or, PNL ce e azi? Partidul care este cântăreţul instituţiilor represive ale statului. Adică este total opusul a ceea ce se vrea a fi adevăratul liberalism. Deci nu avem ce să discutăm”, a explicat Tăriceanu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co