Stiri

Italia cere României și Bulgariei să limiteze traficul de persoane

Critici dure din partea Italiei adresate României și Bulgariei în privința migrației “sclavi”. Astfel, Matteo Salvini, vicepremier al Italiei, ministru de Interne şi lider al formaţiunii radicale Liga Nordului, a acuzat Bucureștiul și Sofia că trimit “sclavi” în Europa occidentală și a solicitat măsuri pentru limitarea traficului de persoane şi a cazurilor de exploatare.

Afirmațiile acestuia au apărut în contextul producerii în sudul Italiei a două accidente rutiere soldate cu moartea a 16 imigranţi extracomunitari, care lucrau ca sezonieri.

Oficialul de la Roma a cerut măsuri dure pentru limitarea imigraţiei, a traficului de persoane şi a formelor de sclavie.

“Există o lege privind exploatarea persoanelor care trebuie actualizată pentru a le permite angajaţilor din agricultură să lucreze legal. Dar legea nu rezolvă problema, trebuie aplicată, iar fermierii trebuie să fie în situaţia de a putea respecta legea”, a afirmat Matteo Salvini.

El a promis că guvernul din peninsulă va încerca să aplice măsuri de constrângere şi pentru legalitatea transporturilor, precizând că, în ultima perioadă, au fost sechestrate 300 de mijloace de transport, autoutilitare cu numere de înmatriculare bulgare şi fără asigurare.

“Există şi un import de sclavi din ţări comunitare: România şi Bulgaria. Le voi scrie colegilor mei din aceste ţări pentru că, dat fiind că fac parte din Uniunea Europeană, trebuie să ia la rândul lor măsuri pentru controlul mijloacelor de transport şi persoanelor”, a spus Matteo Salvini, citat de mai multe publicaţii italiene.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co