Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Tăriceanu: Decizia CCR presupune votarea neîntârziată a moţiunii de cenzură

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, susţine că atât decizia Curţii Constituţionale, cât şi abordarea politică ar presupune votarea neîntârziată a moţiunii de cenzură depuse la finalul lunii august.

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE (sursa:agerpres.ro)

“Era de aşteptat. (…) Decizia a fost luată cu unanimitate – doi judecători au considerat nu numai atât, că cererea premierului era inadmisibilă. Suntem în situaţia în care nu numai decizia CCR, dar şi analiza şi, aş spune, abordarea politică, din punctul meu de vedere, ar presupune votarea neîntârziată a moţiunii. Trebuie dat un semnal către cetăţeni, către acest Guvern că guvernează prost. (…) Dacă începerea şcolii este atât de haotică şi alegerile se vor desfăşura cu aceleaşi riscuri şi în aceeaşi debandadă”.

În cazul în care moţiunea de cenzură va fi supusă votului în plenul reunit al Parlamentului, ALDE va vota pentru, mai spune Tăriceanu.

Acesta susține și că, în varianta în care această moţiune de cenzură ar fi adoptată de Parlament, soluţia ar fi un guvern cu un mandat scurt, până la alegerile parlamentare, condus de un premier neutru.

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE (sursa:agerpres.ro)

“Am auzit propuneri gen guvern de uniune naţională. Nu. Dintr-un singur motiv: pentru că formarea unui guvern de uniune naţională presupune negocieri foarte lungi, complicate. Ar trebui un prim-ministru neutru, care să aibă drept unică misiune organizarea corectă şi liberă a alegerilor. Asta ar trebui în această perioadă de campanie electorală pentru alegerile locale şi alegerile parlamentare – un guvern cu un mandat extrem de scurt, până la alegerile parlamentare, care vor avea loc pe 6 decembrie”.

Reacția lui Tăriceanu vine după ce Curtea Constituţională a României a stabilit că nu există conflict juridic între Guvern şi Parlament ca urmare a depunerii unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co