Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Sute de rachete antigrindină lansate pentru protejarea culturilor agricole

Vremea capricioasă din această primăvară a determinat autoritățile să acționeze pentru protejarea culturilor agricole, mai cu seama că multe voci vorbesc de o posibilă criză alimentară, în actualul context politic și economic. Drept urmare, 250 de rachete antigrindină au fost lansate, în ultima săptămână, în acest scop. Mobilizare importantă a fost pe 13 mai, pentru protejarea zonelor viticole Cotnari şi Huşi.

“În intervalul 13-19 mai 2022, în cadrul Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor s-au realizat 5 acţiuni de intervenţii active în atmosferă pentru combaterea a 43 de celule convective – formaţiuni noroase cu grindină în formare. Din punctele de lansare ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină din cadrul Sistemului, au fost lansate 250 de rachete antigrindină, pentru a proteja culturile agricole şi comunităţile locale din zonele de intervenţie. În ziua de 13 mai în estul ţării s-au înregistrat fenomene meteo extrem de violente, necesitând un consum de 159 de rachete antigrindină pentru protecţia culturilor şi comunităţilor din zona Cotnari şi Huşi”, se menţionează într-un comunicat al Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Autorităţile aeronautice civile şi militare au emis mai multe interdicţii de tragere, fără a se înregistra pagube în zonele protejate. În urma activităţilor efectuate, precipitaţiile au ajuns la sol sub formă lichidă.

În total, de la începutul primăverii, au fost realizate 17 intervenţii de acest fel, respectiv peste 600 de rachete antigrindină lansate.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co