Stiri

Sub 200 de bolnavi COVID-19 la ATI, dintre cei sub 1.000 internați

Pentru prima dată în acest an, cadrele medicale care tratează pacienți COVID pot răsufla ușurate. Pe secțiile de Terapie Intensivă mai sunt doar 192 de bolnavi în stare gravă, dintre cei 985 care mai sunt spitalizați în unitățile suport din țară.

De altfel, rata zilnică de infectare la nivel național se menține scăzută, de 0,3%, după ce au fost raportate miecuri 104 cazuri noi la peste 30.600 de teste efectuate.

În ultimele 24 de ore, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Bucureşti – 10 şi judeţele Timiş – 9, Cluj, Prahova şi Dolj – câte 7, Constanţa – 6.

La polul opus, în 14 judeţe nu a fost raportat niciun caz nou de infectare.

De altfel, toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus. Cea mai mare incidenţă la mia de locuitori rămâne în judeţele Prahova şi Alba – 0,21.

În Capitală, rata de infectare a scăzut la 0,12 cazuri la mia de locuitori, ceva mai mică față faţă de ziua anterioară.

Cea mai mică rată de contagiere din ţară, 0,02 cazuri la mia de locuitori, se înregistrează, la fel ca în ziua precedentă, în judeţul Gorj.

În privința victimelor din cauza acestui virus, au fost raportate – din nou – multe decese – 71 (37 bărbaţi şi 34 femei), însă – la fel ca în ultima perioadă – 53 dintre acestea sunt din lunile trecute.

România a trecut astfel peste pragul de 32.000 de persoane care au murit din cauza COVID-19.

Pe plan mondial, numărul persoanelor infectate cu SARS-COV-2 a urcat la 177 milioane, iar cel al deceselor asociate la 3 milioane 820.000.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co