Imobiliare Valea Prahovei
EXTERN

SUA vrea să intimideze CHINA cu bombardiere

SUA analizează posibilitatea staţionării de bombardiere în Australia, pentru intimidarea Chinei, transmite Mediafax. Astfel, Statele Unite au iniţiat negocieri pentru a staţiona bombardiere cu rază lungă de acţiune pe teritoriul australian, o manevră care are rolul de a intimida China, afirmă oficiali de la Pentagon citaţi de Fox News.

Potrivit locotenentului Damien Pickart, un purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene americane, Statele Unite ar putea trimite bombardiere B-1 şi ar putea extinde misiunile avioanelor B-52.

Discuţiile sunt preliminare, a precizat Pickart.

“Aceste misiuni ar oferi oportunităţi regionale şi ar constitui o forţă credibilă de atac la nivel global şi o măsură de disuasiune pentru menţinerea păcii şi securităţii în regiunea Indo-Asia-Pacific”, a explicat Damien Pickart, citat de Reuters.

Premierul Australiei, Malcolm Turnbull, a refuzat să comenteze informaţiile.

Manevra Statelor Unite şi Australiei ar reprezenta o formă suplimentară de presiune asupra Chinei.

Statele Unite au intensificat recent patrulele navale în Marea Chinei de Sud, invocând respectarea principiului “libertăţii de navigaţie”. În urmă cu câteva zile, Forţele Navale americane au trimis un portavion şi cinci nave militare de escortă în Marea Chinei de Sud, pe fondul tensiunilor cu Administraţia din China.

În replică, Administraţia de la Beijing susţine că are nevoie de armament în Marea Chinei de Sud din cauza “procesului de militarizare” lansat de Statele Unite.

În octombrie 2015, Statele Unite au trimis o navă militară în apropierea unei insule artificiale chineze din Marea Chinei de Sud, manevra având rolul de a contesta revendicările teritoriale ale Beijingului. Distrugătorul USS Lassen, aparţinând Forţelor Navale americane, s-a apropiat la 22 de kilometri de Insula Spratly, la limita apelor teritoriale revendicate de China. Trimiterea navei militare americane a avut rolul de a contesta revendicările teritoriale ale Beijingului într-o zonă revendicată de China, Brunei, Malaysia, Filipine, Taiwan şi Vietnam. Forţele navale chineze au urmărit şi au transmis avertismente distrugătorului american, a anunţat Guvernul de la Beijing, atrăgând atenţia că armata chineză va răspunde “provocărilor” Statelor Unite.

Sursa: Mediafax

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co