Stiri

Parcarea Străulești, construită cu bani de la bugetul de stat, zace aproape goală

A trecut aproximativ un an de când s-a deschis terminalul multimodal Străulești din Capitală.

Parcarea a costat 77 de milioane de euro din bugetul de stat și, în ciuda acestei sume fabuloasă, doar câteva mașini pot fi zărite printre cele nu mai puțin de 660 de locuri!

Astfel, pentru 10 ore de parcare, timp de 20 de zile, un utilizator plătește 100 de lei ca să își lase mașina în parcarea Străulești. Suma este accesibilă, însă doritori puțini….

De altfel, când s-a deschis parcarea, Metrorex susținea că va scoate la vânzare un abonament, după ce va analiza mai multi factori, printre care și gradul de ocupare al parcării, estimat la 60% pentru prima lună.

În realitatea, a fost de mai puțin de 10%, în primele nouă luni, așadar mult mai redus față de estimările oficiale. Media zilnică a mașinilor parcate la Străulești este de numai 62.

Terminalul multimodal are parter și 3 etaje și, pe lângă cele 600 de locuri de parcare, are o sală de așteptare pentru călătorii transportului public orășenesc și interurban.
Terminalul este dotat cu lifturi de acces în parcajul suprateran, precum și cu acces direct către stația de metrou Străulești, prin intermediul unei galerii subterane dotate cu trotuare mobile și luminatoare ce ofera lumină naturală.

Parcarea de la Străulești a fost contruită pentru a se reduce traficul din București, ca oamenii să își parcheze mașinile aici și să folosească transportul în comun: autobuze, metrou sau tramvai.

Totul se dovedește, însă, o investiție în zadar… și zeci de milioane de euro aruncate pe “apa sâmbetei”…

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co