Stiri

Ajutor de încălzire pentru cetățenii Capitalei cu venituri mici

Cetăţenii capitalei care au venituri mici pot depune, de săptămâna viitoare, cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire pentru această iarnă.

Documentele pot fi depuse la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a fiecărui sector.

Solicitanţii care depun documentele până în data de 15 a lunii vor beneficia de ajutor începând cu luna depunerii cererii.

Pentru acordarea ajutorului cu energie termică, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanei singure.

În cazul în care locuinţa este încălzită cu gaze naturale, energie electrică, precum şi cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 750 lei atât în cazul familiilor, cât şi în cazul persoanei singure.

Astfel, valoare ajutorului de încălzire diferă în funcţie de cuantumul venitului beneficiarilor şi de tipul de încălzire. El variază între 20 şi 262 de lei pe lună.

Fondurile necesare pentru plata ajutoarelor pentru încălzirea pe bază de energie termică, gaze naturale, energie electrică sunt asigurate din bugetul de stat, prin cel al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co