Stiri

Stop evaziunii! Profii care dau meditații, obligați să dețină case de marcat

Li s-a pus gând rău evazioniștilor din Educație! Agenţia Naţională de Administrare Fiscală îi obligă pe toți cei care oferă meditații elevilor la domiciliu să dețină o casă de marcat și să declare veniturile obținute.

Scopul principal al acestui demers, potrivit oficialilor ANAF, este – așadar – ca dascălii să-şi declare veniturile, dar să şi să plătească impozit pentru ele.

Pe de altă parte, reprezentanţii profesorilor nu sunt încântați de măsură. Aceștia susțin că ANAF ar trebui să se concentreze pe adevăraţii evazionişti fiscali şi nicidecum pe cei ale căror salarii nici măcar nu cresc conform legii. Totodată, aceștia au mai precizat că, doar deschiderea unei forme de organizare, fie PFA, fie SRL i-ar costa pe profesori între 500 şi 2000 de lei.

Investiţia estimată pentru intrarea în legalitate a profesorilor care fac meditații este de 1.800 de lei, plus contravaloare evidență contabilă aferentă pe lună, la care se adaugă cei 3% datoraţi statului la fiecare trei luni.

În prezent, cei mai mulți profesori lucrează la negru, arată autoritățile, în baza înţelegerii cu familia.

În cazul profesorilor care nu-şi declară veniturile obținute din meditaţii, aceștia riscă rigorile legii. Mai exact, orice bun personal sau venit suplimentar, care nu are acoperire în documentele fiscale, poate fi pus sub sechestru, notează capital.ro.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co