Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

27 de paturi libere la ATI pentru bolnavii COVID-19

Situația se îmbunătățește de la o zi la alta! Presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă scade ușor, în contexul diminuării infectărilor din valul 4 al epidemiei cu noul coronavirus în România. Sunt disponibile acum, la nivel național, 27 de paturi pentru pacienţii grav bolnavi de COVID-19, în afara celor rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu infecţie cu SARS-CoV-2.

La ATI sunt 1.655 de pacienţi COVID, în scădere uşoară faţă de ziua precedentă, dintre care 15 sunt copii. Și numărul celor spitalizați din această cauză s-a redus, la puțin peste 13.000, printre care și 200 de minori.

Continuă, însă, să moară mulți români din cauza acestui virus. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 350 de decese, dintre care 51 anterioare intervalului de referinţă. Majoritatea victimelor nu erau imunizați și aveau probleme de sănătate asociate.

Rata zilnică de pozitivare a scăzut la 7,3% după ce au fost anunțate 3.535 de cazuri noi, la peste 48.000 de teste analizate. În București, au fost înregistrate 427 noi infectări, urmat de judeţele Ilfov – 266, Cluj – 245 și Braşov – 198.

Capitala are o incidenţă de 5,03 cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în scădere continuă de aproape trei săptămâni. Aradul este pe primul loc, cu o rată la 14 zile de 6,62. Suceava şi Botoşani se mențin în zona verde, iar 13 județe sunt acum în scenariul galben.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co