Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Stare de urgenţă în Italia, ca urmare a coronavirusului. MAE: Atenționare de călătorie

Guvernul din Italia a decretat starea de urgenţă, în urma riscului produs de apariţia unor noi cazuri de infecţie cu coronavirus, concentrate îndeosebi în regiunile Lombardia şi Veneto. Drept urmare, Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis o atenționare de călătorie în această țară, cu precădere în zonele vizate.

Măsurile suplimentare luate de autorităţile italiene în vederea restrângerii focarelor şi prevenirii răspândirii virusului includ interdicţia de a părăsi sau de a intra în zonele în care s-au înregistrat majoritatea cazurilor, închiderea localurilor publice, anularea activităţilor sportive sau recreative, suspendarea cursurilor şcolare şi emiterea de alerte pentru urgenţă sanitară care sfătuiesc cetăţenii să rămână în case în regiunile în care s-au înregistrat aceste cazuri.

MAE recomandă consultarea site-urilor Ministerului italian al Sănătăţii, al Serviciului de Protecţie Civilă şi al autorităţilor regionale competente din regiunile în care s-au înregistrat cazuri cu persoane infectate cu virusul ucigaș: Lombardia, Veneto, Piemonte, Emilia Romagna, Trentino Alto Adige și Lazio.

Totodată, Ministerul român recomandă respectarea cu stricteţe a indicaţiilor furnizate de autorităţile italiene competente.

Cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

11 oraşe sunt în carantină în nordul Italiei, unde toate spaţiile publice (baruri, restaurante, primării, biblioteci, şcoli), cu excepţia farmaciilor, au fost închise încă de vineri.

În Italia, numărul victimelor din cauza coronavirusului crește de la o oră la alta.

În China, numarul deceselor a depășit 2.500, iar peste 77.000 sunt infectate.

Pe de ală parte, Irakul, Kuweitul și Armenia și-au închis granițele cu Iranul, după ce 12 oameni au murit din cauza corononavirusului în acest stat, unde s-au inregfistrat practic cele mai multe decese după China.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co