Stiri

Măsurile luate de autoritățile române împotriva coronavirusului

Toate persoanele care sosesc în România din localităţile afectate de coronavirus, în nordul Italiei, vor intra în carantină timp de 14 zile.

Totodată, în prezent, sunt în derulare proceduri de achiziţie de echipamente, medicamente şi materiale necesare, anunță oficialii din Ministerul Sănătății.

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situații de Urgență, pune degetul pe rană! Spune că șansele ca în România să nu fie înregistrate cazuri de infecții cu coronavirus sunt „foarte slabe”.

Și Alianța pentru Unirea Românilor solicită, în contextul situației de criză provocată de răspândirea coronavirus în Italia și al traficului intens cu diaspora din Italia și alte țări europene, constituirea imediată a unei Celule de Urgență la nivelul Ministerului Sănătății și al Ministerului Afacerilor Interne pentru mobilizarea eficientă a autorităților competente!

Ministerul Sănătății a publicat pe site-ul instituției o listă cu sfaturi pentru români, în vederea prevenirii contactării virusului ucigaș: spălatul mâinilor cu apă și săpun cât mai des posibil, evitarea contactului cu persoane suspecte de infecții respiratorii acute, acoperirea nasului și a gurii când strănutăm sau tușim și evitarea atingerii feței cu mâinile.

Importantă este și curățarea suprafețelor cu dezinfectanți, iar administrarea de medicamente antivirale și de antiobitice să se facă numai după ce sunt prescrise de medic.

În Italia, numărul victimelor din cauza coronavirusului crește de la o oră la alta. Ultimele date arată că 6 oameni au murit, iar peste 220 au contactat virusul.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co