Stiri

Spital nou pentru copii în București

Noul spital clinic pentru copii “Victor Gomoiu” a fost inaugurat, luni, în Bucureşti. Instituţia a fost finalizată la 6 ani după demararea lucrărilor.

Întreaga investiție s-a ridicat la 48 milioane de euro. La deschidere au participat Primarul Capitalei, Gabriela Firea, împreună cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Secțiile mutate din vechiul spital sunt acum funcționale în noua clădire.

“Într-o perioadă scurtă, vor fi dotate şi secţiile care au fost construite în plus faţă de ceea ce avea ca dotare vechiul spital. Vor fi şi secţii noi, practic, pacienţii din Bucureşti şi din întreaga ţară se vor putea trata aici, mă refer la ORL, cardiologie, la hematologie, neurologie, ortopedie. Pe vechiul amplasament al spitalului Victor Gomoiu, Primăria Municipiului Bucureşti va demara construirea unui centru de excelenţă în oncologie pediatrică, precum şi a altor câteva secţii deficitare, şi, de asemenea, a unui minihotel pentru părinţii copiilor care vor fi operaţi şi trataţi”, declară edilul şef al Capitalei.

Gabriela Firea a mai precizat că spitalul dispune de peste 200 de paturi și ar avea nevoie de peste 250 de angajați.

Prezentă și ea la inaugurarea spitalului, Viorica Dăncilă, premierul României, a declarat: “Vă felicit pentru această investiţie importantă, de care se vor bucura toţi cei care au nevoie de tratament performant şi de îngrijire adecvată. Am vizitat spitalul şi am rămas impresionată atât de dotările din incintă, cât şi de cadrele medicale, de toţi cei care lucrează aici şi pun atât de mult suflet în a trata copiii”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co