Stiri

Procesele verbale fără descrierea faptei amendate vor fi anulate

Procesele-verbale pe care poliţiştii le întocmesc fără a descrie în detaliu fapta pentru care sancţionează un şofer vor fi anulate.

Astfel, conducătorii auto sancționați de polițiștii rutieri sau alte persoane amendate pentru comiterea diferitelor contravenții au de acum o șansă în plus să scape de sancțiuni.

Şi asta, deoarece Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că orice instanță din țară trebuie să anuleze un proces-verbal pe care un agent constatator l-a întocmit fără să descrie în detaliu fapta pentru care a dat amenda.

Curtea Supremă a admis un „recurs în interesul legii” și a luat această decizie ca urmare a unei sesizări primite de la Avocatul Poporului. Vor mai trece însă câteva zile până să fie aplicată, pentru că decizia Înaltei Curţi trebuie să fie publicată mai întâi în Monitorul Oficial.

Odată cu apariția textului, orice polițist, jandarm sau inspector fiscal trebuie să se conformeze. În caz contrar, procesul-verbal întocmit de el fără descrierea în detaliu a faptei va fi anulat. Aceasta, desigur, doar dacă persoana care a comis contravenţia îl contestă în instanță.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co