Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Spania plafonează preţurile pentru reducerea facturilor la energie

Ceea ce demnitarii români au anunțat nu este posibil, se poate în Spania. Guvernanții de la Madrid au decis să plafoneze preţurile gazelor naturale, să reducă taxele şi să redirecţioneze profiturile companiei energetice. Totul pentru a reduce costurile la utilităţi.

Pedro Sanchez, premierul Spaniei (sursa: TVE/Reuters)

“Este inacceptabil ca firmele energetice să profite de pe urma preţurilor ridicate de pe piaţa pentru electricitate. Vom lua acele profituri extraordinare pe care le fac companiile energetice şi le vom transfera către consumatori. Vom reduce taxa specială pe electricitate la 0,5%, de la 5,1%”.

Analiştii se aşteaptă şi la suspendarea impozitului pentru generare de 7% şi extinderea reducerii TVA până la finalul anului.

Cererea ridicată pentru gaze naturale şi creşterea preţurilor la certificatele tranzacţionabile pentru emisii au dus la majorarea preţurilor în multe state europene.

În legătură cu acest subiect, Frans Timmermans, vicepreşedintele Comisiei Europene, spune că preţurile record la electricitate înregistrate în prezent în ţările membre ale Uniunii Europene arată că blocul comunitar trebuie să renunţe la combustibilii fosili şi să accelereze tranziţia la energia verde.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co