Stiri

Soldă de trei ori mai mare pentru rezerviștii voluntari

Campania de recrutare a rezerviştilor voluntari continuă şi în acest an şi va suferi o serie de modificări la nivelul condiţiilor de angajare.

Cu peste trei mii de posturi vacante, Ministerul Apărării Naţionale va oferi voluntarilor treizeci la sută din solda unui militar aflat în serviciul permanent.

Potrivit resposabililor din minister, oamenii nu ar fi prea interesați de funcţiile de rezervişti voluntari din cauza unor condiţii nefavorabile impuse de legislaţie.

Mai exact, beneficiile financiare sunt reduse, iar rezerviștii voluntari sunt obligați să anunţe armata atunci când părăsesc localitatea de domiciliu sau când pleacă în străinătate. Pentru rezolvarea acestor probleme, Ministerul Apărării Naţionale a pregătit un proiect legislativ pentru a modifica statutul rezerviştilor voluntari.

Conform documentului, cei care aplică pentru un post de rezervist voluntar vor beneficia de o remuneraţie de trei ori mai mare decât cea actuală.

Astfel, rezervistul voluntar va avea de încasat după perioada de instrucţie, când stă acasă, aproximativ 540 de lei. Pe acelaşi principiu, un subofiţer rezervist voluntar va încasa peste șapte sute de lei, iar un locotenent-colonel din categoria rezervist voluntar va avea un venit de peste o mie de lei. Totodată, atât cât timp se află în programul de instruire, voluntarul primeşte soldă întreagă.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co