Stiri

Sistemului de avertizare-alarmare din Sectorul 1, modernizat

Primăria Sectorului 1 depune eforturi pentru a duce la îndeplinire obligațiile legale ce îi revin cu privire la modernizarea și eficientizarea sistemului de înștiințare și alarmare-avertizare publică.

Actualul sistem nu asigură acoperirea sonoră corespunzătoare și prezintă un deficit major din acest punct de vedere în zonele de nord, noerd-est și nord-vest ale sectorului 1.

Astfel, în perioada următoare vor fi instalate 40 de sirene electronice moderne. Acestea vor putea fi acționate prin transmiterea comenzilor de alarmare atât de la nivel local, cât și de la distanță, respectiv de la Centru Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Sistemul integrat de avertizare și alarmare are ca scop asigurarea măsurilor de prevenire și protecție a populației, în cazul iminenței producerii dezastrelor sau atacurilor aeriene, prin transmiterea mesajelor și semnalelor către autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și către populaţie.

Prin modernizarea Sistemului, se urmărește acoperirea acustică necesară pentru întregul sector, în contextul actual de dezvoltare pe care îl traversează, precum și îndeplinirea măsurilor permanente de pregătire pe linia protecției civile.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co