Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Situaţie critică la Kiev şi record de decese în Ucraina

Ucraina a înregistrat miercuri un nou record de spitalizări şi decese zilnice cauzate de COVID-19. Capitala Kiev este într-o situaţie critică, transmit autoritățile locale, preluate de presa internațională.

Această fostă republică sovietică a înregistrat 481 de decese şi peste 5.500 de bolnavi spitalizaţi, potrivit statisticilor zilei. Ucraina este una dintre cele mai sărace ţări din Europa şi cu un sistem de sănătate învechit.

În capitala Kiev, oraş cu peste 3 milioane de locuitori, situaţie este extrem de gravă. “Dacă nu vom opri în viitorul apropiat progresia fulgerătoare a bolii, sistemul de sănătate al capitalei nu va rezista”, a reclamat primarul urbei, potrivit Agerpres.

De altfel, de luni, în Kievul sunt noi restricţii împotriva COVID-19. Transportul în comun este accesibil doar persoanelor care lucrează în sectoarele esenţiale. Toate şcolile şi grădiniţele au fost închise, la fel cum a fost închis înainte de ele învăţământul secundar.

De la începutul pandemiei, Ucraina a înregistrat 1,78 de milioane de contaminări, dintre care aproape 35.500 s-au soldat cu deces, la o populaţie de 40 de milioane de locuitori.

Campania de vaccinare a început în Ucraina pe 24 februarie. Până la ora actuală, aproximativ 320.000 de ucraineni au fost imunizaţi cu o primă doză de vaccin.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co