Stiri

Sindicaliştii BNS, protest de amploare în Capitală

Acțiune de amploare a sindicaliştilor Blocului Naţional Sindical, miercuri, în Capitală. După ce și-au strigat nemulțumirile în fața Guvernului, oamenii au pronit în marș spre Palatul Parlamentului, iar apoi au ajuns în Piaţa Constituţiei.

BNS cere adoptarea unor măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice şi sociale ale războiului din Ucraina, la nivel economic şi social.

Pe de altă parte, BNS solicită de urgenţă măsuri pentru securitatea energetică şi alimentară a României şi menţionează că în plan energetic, prioritatea eliminării dependenţei de resursele energetice importate din Rusia se suprapune peste efectele liberalizării pieţei energiei electrice şi a gazelor naturale, fapt care a condus la o puternică interconectare a pieţelor de produse energetice din România (energie electrică, gaze şi combustibil) cu cele europene, cu efecte în special în ceea ce priveşte creşterea preţurilor.

Totodată, organizaţia solicită încheierea unui pact naţional pentru industria de apărare care să conţină măsuri concrete pentru relansarea acestui sector, precum şi pentru a limita presiunea resimţită de populaţie în urma costurilor de finanţare pentru dotarea Armatei.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a fost întâmpinat de sindicaliști cu huiduieli și fumigene.

Aproximativ 5.000 de sindicalişti, de la cele 35 de federaţii afiliate la BNS, atât din sectorul privat cât şi din sistemul bugetar, au ieșit în stradă.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co