Stiri

Siegfried Mureşan şi Adina Vălean, noile propuneri ale României de comisar european

Europarlamentarii Siegfried Mureşan şi Adina Vălean sunt propunerile Guvernului Orban pentru funcția de comisar european din partea României.

Ludovic Orban, premierul României
“După consultarea preşedintelui Klaus Iohannis, am luat decizia împreună să trimitem către preşedintele Comisiei Europene doi candidaţi pentru funcţia de comisar european”.
Oficialii de la București mai spun că va fi o procedură transparentă și, înainte de a fi audiat în comisiile PE, candidatul român va fi prezent pentru audieri în Parlamentul României.

Ludovic Orban, premierul României
“Vă anunţ că, în conformitate cu prevederile legale, voi trimite către preşedinţii celor două Camere solicitarea de a legaliza audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului României, fie pentru cei doi candidaţi, fie pentru candidatul care va fi decis de preşedintele Comisiei Europene, urmând ca să fie audiaţi când va stabili conducerea celor două Camere”.

Ludovic Orban și Klaus Iohannis doresc să se asigure că, de aceasta dată, va fi trimis la Bruxelles un nume care deja se bucură de susținerea președintelui Comisiei Europene.

Adina Vălean a fost vicepreședinte al Parlamentului European și raportor pentru reducerea tarifelor de roaming în interiorul UE.

Siegfried Mureșan a fost membru al PMP și s-a implicat în campania Elenei Udrea la alegerile prezidențiale din 2014. S-a transferat la PNL în 2018.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co