Stiri

Heidi Murkoff, autoarea What to Expect®, a venit pro bono în România!

Heidi Murkoff, autoarea cărții What to Expect® When You’re Expecting (La ce să te aștepți când ești însărcinată) a venit în România pentru prima oară pentru a vorbi în direct cu părinții români și a susține programul social CUTIA Bebelușului, care are ca scop reducerea mortalității infantile.

Heidi Murkoff este considerată printre cei mai influenți 100 de oameni din lume.

Mai multe mămici de la Maternitatea Buftea au primit recent CUTIA Bebelușului.

Chiar Heidi a montat câteva cutii, iar în fiecare a pus și câte o carte de-a ei. Apoi s-a întâlnit cu mămicile, le-a oferit cutiile și a făcut poze, atât cu ele, cât și cu nou-născuții.

Totodată, la un cinematograf din Capitală, Heidi Murkoff a răspuns în direct la întrebările părinților și viitorilor părinți, despre perioada sarcinii și primii ani din viața copilului, alături de medicul primar pediatru Dr. Mihai Craiu.

“La ce să te aștepți când ești însărcinată” a fost prima carte despre sarcină scrisă de o mamă și se află din 1990 pe lista celor mai vândute titluri, întocmită de New York Times. De altfel, este cel mai longeviv bestseller.

Fondurile obținute din vânzarea biletelor pentru evenimentul de la cinematograf au fost direcționate către proiectul social CUTIA Bebelușului, desfășurat de ASOCIAȚIA SAMAS.

În România, dreptul la sănătate al fiecărui copil este doar o declarație, nu o realitate.

Peste 20.000 de copii se nasc prematur în fiecare an (adică mai mult de 10% din totalul de nașteri).

Aceasta este principala cauză de mortalitate a copiilor nou-născuți.

În Finlanda, în 1938, CUTIA Bebelușului a fost creată pentru familiile cu statut economic precar, din dorința de a reduce mortalitatea infantilă ridicată. La acea perioadă, adică acum 83 de ani, rata era de 6,5 la mie, la fel cu cea din România din prezent).

11 ani mai târziu, cutia a început să fie acordată tuturor nou-născuților.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co