Stiri

Senatorii USR, protest față de decizia Guvernului privind Roşia Montană

Senatorii USR au protestat, luni, în Plenul Senatului, faţă de decizia Guvernului de a stopa includerea localităţii Roşia Montană în patromoniul UNESCO.

 

Ei au afișat un baner în care scria “Roşia Montană în UNESCO”, dar şi steguleţe cu acelaşi mesaj.

Senatorul USR Mihai Goţiu a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care spune că a afișat împreună cu colegii senatori Vlad Alexandrescu şi Allen Coliban, în plenul Senatului, banerul adus din Piaţa Universităţii de la protestul pentru Roşia Montană, desfășurat vineri seara.

Tot Mihai Goțiu a spus că toți senatorii USR își doresc ca Guvernul Dăncilă, prin ministrul Culturii, să renunţe la intenţia de a bloca includerea Roşiei Montane în UNESCO.

Aproape 40.000 de cetăţeni au semnat deja petiţia Declic, adresată UNESCO, prin care se solicită continuarea procesului de includere a Roşiei Montane în Lista Patrimoniului Universal.

Ambasadorul României la UNESCO, Adrian Cioroianu, a declarat, săptămâna trecută, că stoparea procedurii de includere a localităţii Roşia Montană în patrimoniul UNESCO, la cererea Guvernului, este o situaţie inedită, deoarece primise deja recomandare de înscriere în Lista Patrimoniului Mondial.

Ministerul Culturii a trimis, pe 4 ianuarie 2017, la UNESCO dosarul “Peisajul Cultural Minier Roşia Montană”, pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co