Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Semnal de alarmă! Criză de medici la DSP, volum imens de muncă

Criză mare de medici epidemiologi în Sibiu, dar situația este similară și în țară! Este semnalul de alarmă tras de Gabriel Budescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu care spune că o parte din cei care lucrează s-au îmbolnăvit din cauza volumului prea mare de muncă și au probleme cu auzul.

Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu

“În acest moment, persoanele implicate în anchetele epidemiologice sunt în număr de şase şi care lucrează zilnic, inclusiv sâmbăta şi duminica. Când erau şi medicii şcolari, aveam 40. La şase oameni, când avem peste o sută, faceţi socoteală câte anchete revine unui om. O anchetă poate să dureze şi la o oră. Deci, într-o zi de lucru, un singur om ar trebui să lucreze peste 13-14 ore, la anchetele care îi revin. (…)

Situaţia este destul de delicată, dar asta nu înseamnă că noi nu ne descurcăm. Chiar dacă din martie până acum, acei medici au stat cu telefonul la ureche, unii dintre ei, pot să vă spun, că aproape nu mai aud, pentru că în permanenţă au făcut acest lucru. Sunt situaţii care nu sunt cunoscute şi nu cred că ar fi bine să începem să le dezvoltăm, fiecare îşi face treaba acolo unde este pus”.

Din cauza crizei de medicii de la DSP, unele anchete epidemiologice suferă întârzieri. La ultimul concurs organizat în urmă cu o jumătate de an, la Sibiu, nu s-a reuşit angajarea celor doi epidemiologi de care ar mai fi nevoie.

Anchetele epidemiologice se fac de către un medic şi un medic epidemiolog, motiv pentru care oficialul de la DSP Sibiu face apel la medicii de familie să vină voluntari.

“Am cerut ajutorul medicilor de familie şi nu am găsit medici interesaţi care să vină, bineînţeles voluntar, să facă aceste anchete”, a concluzionat Gabriel Budescu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co