Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Ședință solemnă în Parlament

Președintele Klaus Iohannis a lipsit de la ședința solemnă a camerelor reunite, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Președintele a transmis, însă, un comunicat de presă, prin care își arată respectul pentru istoria țării.

„Aniversăm astăzi 100 de ani de la Declarația de unire a Basarabiei cu Regatul României. Decizia adoptată de Sfatul Țării de la Chișinău a fost un gest politic și patriotic care face cinste elitelor vremii și tuturor celor care l-au visat și au lucrat pentru înfăptuirea lui. Este unul dintre acele momente care definesc pentru totdeauna istoria, încălzesc sufletele și țin treze conștiințele, generație după generație.”, a transmis președintele României.

Printre cei veniți la ședință au fost premierul Viorica Dăncilă, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și cel al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, dar și Patriarhul Daniel și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Săptămâna trecută, președintele României își arăta regretul pentru faptul că evenimentele dedicate Centenarului se pregătesc în lipsa unui cadru legal.

“Regret că manifestările şi proiectele dedicate Centenarului se pregătesc în lipsa unui cadru legal, care cadru nu a fost încă adoptat de Parlament. Regretabil este şi faptul că, deşi Guvernele succesive din ultimul an ne-au anunţat în repetate rânduri de iminenţa prezentării unui program naţional al Centenarului şi a adoptării unui mecanism transparent şi operaţional de sprijin, acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat preşedintele, la dezbaterea “România la Centenar”, organizată de Administraţia Prezidenţială la Palatul Cotroceni.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co