Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Se înființează instituția Avocatul Copilului

După Avocatul Poporului vom avea și Avocatul Copilului! Este vorba despre o nouă structură care va fi inființată în cadrul instituției Avocatul Poporului, și care se va ocupa exclusiv de protectia drepturilor copilului. Decizia aparține Guvernului și în fapt modifică și completează Legea nr.35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului și dă posibilitatea copiilor să facă plângeri direct Avocatului Copilului.

Până în prezent, problematica drepturilor copilului era inclusă într-un domeniu larg ce viza familia, copiii, tinerii, pensionarii și persoanele cu handicap.

România se aliniază, astfel, recomandării Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului de la Geneva, instituția Avocatului Poporului fiind organizată și funcționând în conformitate cu Principiile de la Paris, conform cărora statele membre trebuie să creeze instituții cu mandat amplu în protecția drepturilor omului.

Astfel, Avocatul Copilului va primi și soluționa plângerile făcute de copii sau de reprezentanți ai acestora față de instituții publice din domeniul sănătății, educației și protecției speciale a copilului.

În perioada următoarte se vor face și angajări în acest sens la nivel central și teritorial.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co