Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Listă intermediară pentru România Start-up Plus

477 de milioane de euro acordă statul pentru deschiderea unor mici afaceri. Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a informat, ieri, că mai multe organizații non-guvernamentale și instituții de stat vor împărți granturi europene de maximum 40.000 de euro aplicanților, deocamdată fiind publicată o listă intermediară cu 169 de proiecte selectate în acest sens. De remarcat faptul că statul a suplimentat masiv bugetul liniei de finanțare România Start-up Plus, de la 105 milioane de euro, la 477 de milioane. Așa încât autoritățile estimează că odată cu deschiderea acestei linii de finanțare:

  • vor fi create 5.070 de IMM-uri,
  • vor fi create minimum 10.400 de noi locuri de muncă,
  • peste 50.000 de persoane (șomeri și/sau persoane inactive /angajați, inclusiv persoane care desfășoară o activitate independentă) vor beneficia de sprijin în cadrul celor 169 de proiecte aprobate.

Cel mai probabil, suplimentarea de fonduri a fost asigurată prin relocarea unor fonduri europene în interiroul Programului Operațional Capital Uman, a cărui alocare totală este de 4,3 miliarde de euro.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co