Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Sală de kinetoterapie pentru hemolitici

De astăzi, pacienții hemofilici ai Institutului Clinic Fundeni beneficiază de o sală de kinetoterapie dedicată serviciilor de recuperare specifică acestei boli rare și grave. Sala va putea fi folosită în terapiile post-operatorii, gratuit, cu asistența de specialitate în fizio-kinetoterapie de toți pacienții Institutului.

Hemofilia este o boală ereditară, transmisă de la mamă la băieți, care se manifestă încă din copilărie. Fetele pot fi doar purtătoare ale genei. Este o afecțiune în care procesul coagulării sângelui este afectat, datorită absenței sau prezenței insuficiente a unor factori ai coagulării. Practic acești oameni suferă de sângerări spontane, le sunt afectate de obicei articulațiile, și au nevoie de foarte multă mișcare. Tratamentul este extrem de complex și constă în prevenirea și tratarea episoadelor de sângerare dar și în recuperarea sechelelor articulare și musculare.

În România sunt înregistrați 2000 de bolnavi de hemofilie, dintre care 1200 prezintă forme severe care necesită tratament cu factor de coagulare. Programul Național dedicat bolnavilor de hemofilie asigură 35 de mii de lei pentru un bolnav adult. Reprezentanții Asociației naționale a hemofilicilor consideră însă că suma este insuficientă, pentru că nu acoperă și kinetoterapia, decât post-operator.

La Fundeni, cel putin post-operator, bolnavii pot beneficia de un program de recuperare individualizat, în funcție de severitatea bolii. Kinetoterapia este obligatorie în tratamentul bolii, pentru a evita apariția dizabilităților, prea des întâlnite în cazul hemofilizilor din România.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co