Stiri

S-a aprobat: Primăria oferă bani pentru ochelari pensionarilor

Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, demarează proiectul ”Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia”. Acesta este dedicat pensionarilor bucureșteni cu venituri reduse. Practic, Primăria va deconta suma de 250 de lei pentru achiziția unei perechi de ochelari de vedere fiecărui pensionar din București.

Astfel, conform Regulamentului, suma respectivă va fi achitată o singură dată pentru fiecare beneficiar, în termen de 45 de zile de la depunerea dosarului.

Beneficiarii trebuie să îndeplinească anumite condiții: să aibă domiciliul sau reședința în Municipiul București de minimum 5 ani, să fie pensionați în condițiile legii și să aibă nivelul pensiei cumulate mai mic decât salariul minim net pe economie, adică 1.162 lei și să aibă cel puțin 50 de ani împliniți. Totodată, suma este decontată de Primărie dacă ochelarii sunt cumpărați în baza unei recomandări de la medicul specialist după data de 2 august a acestui an.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a spus: “Prin acest program ne propunem să ajutăm cât mai mulți pensionari din București care au probleme de vedere, dar care, din cauza problemelor financiare, nu își permit să își achiziționeze o pereche de ochelari. Ca autoritate locală, avem obligația să ne implicăm în problemele comunității și să fim alături de categoriile sociale vulnerabile… Doresc să subliniez că nu sunt locuri limitate, iar toți aceia care care îndeplinesc condițiile prevăzute de regulamentul proiectului se pot încadra în program”.

De asemenea, dosarul depus trebuie să includă mai multe acte printre care: o cerere tip, o copie după buletin, o copie a recomandării de la medic din care să reiasă necesitatea ochelarilor pentru beneficiar, o copie a facturii fiscale pe numele beneficiarului și a dovezii de plată în baza cărora s-au achiziționat ochelarii de vedere, o copie a talonului de pensie din luna anterioară depunerii cererii și un extras de cont emis de bancă din care să reiasă titularul contului și IBAN-ul, pe numele solicitantului.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co