Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

România, vicecampioana Europei la securitate cibernetică

România a demonstrat încă o dată că are printre cei mai buni IT-iști din lume. O echipă formată din elevi și studenți a devenit vicecampioana Europei la securitate cibernetică. Românii urcat pe podium la Campionatul European de Securitate Cibernetică care s-a desfășurat în Malaga , Spania. Competiția a început pe 31 octombrie şi a avut foarte multe probe dificile. Pe parcursul multor etape, tinerii IT-işti din România s-au aflat pe primul loc, dar în finală, Spania a reușit să obțină cele mai multe puncte. Echipa României s-a întors optimistă acasă și este gata pentru o nouă provocare.

Echipa României a avut de înfruntat competitori foarte bine pregătiți din Austria, Elveţia, Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Cipru, Suedia, Norvegia, Cehia, Grecia, Estonia, Liechtenstein şi Irlanda.  A fost o luptă strânsă cu echipa Spaniei, ţara gazdă.  Competiția şi-a propus să testeze şi să dezvolte abilitățile concurenților în domeniul securității cibernetice. A fost şi un prilej bun pentru ca marile companii să selecteze forță de muncă. În România, domeniul IT se confruntă cu o lipsă de personal, iar angajatorii profită de orice eveniment de acest fel pentru a descoperi tinere talente.

Liderul echipei României Filip Munteanu are  doar 22 de ani. Este student la Facultatea de Automatică și Calculatoare din București. De trei ani participă la această competiție şi de fiecare dată a urcat pe podium. Spune că a făcut multe sacrificii personale pentru a ajunge aici. Nu și-a petrecut vacanța de vară la mare, ci în fața calculatorului.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co