Stiri

România are resurse, dar nu le folosește

Anul acesta, pretul gigacaloriei subvenționate pentru populație va fi în Constanța 250 de lei. Prețul real al gigacaloriei este 365,96 de lei. Prețul gigacaloriei în București este de 163,03 lei subvenționat și 443,56 lei nesubvenționat. Există un oraș, mai precis Beiuș, unde gigacaloria costă 80 de lei. Asta pentru că acolo energia termică este produsă de Dumnezeu, cum ar veni: apele geotermale. Menționăm că și sub București sau în adâncurile Dobrogei există asemnea zăcăminte geotermale, dar nu sunt folosite. Deși UE ne dă bani să le utilizăm…

România a fost interesată de zăcămintele de apă geotermală pe care le posedă încă din anul 1900. Pe baza datelor acumulatre prin foraje de mare adâncime s-a realizat o hartă a acestor zăcăminte.

”Harta ilustrează zonele cu potențial geotermal ale României. Se identifică astfel zona din nord-vestul României, zona din Oltenia, Muntenia, zona din județele Harghita – Covasna, zonele din regiunea Herculane și zona Hârșova”, ne-am spus Diana Perșa, cercetător științific în cadrul Institutului Geologic al României.

Pe baza acestor informații, în anii ’80 în nordul Bucureștiului s-a demarat un proiect de utilizare a energiei geotermale.

Sub capitala României se află un zăcământ geotermal la adâncimea de aproximativ 1.000 de metri. În sudul metropolei acest zăcământ ar avea cam 40 – 45 de grade, iar în nord, undeva la 120 de grade Celsius. S-au săpat puțuri de mare adâncime și s-au captat acest ape în două puncte: un ștrand din spatele Casei Presei și la sediul Institutului Ana Aslan. Menționăm că aceste ape termale au și proprietăți terapeutice declarate.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co