Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

România va semna Pactul european privind inteligenţa artificială

Guvernul a adoptat, marţi, un Memorandum privind aprobarea semnării de către România a declaraţiilor propuse de Comisia Europeană referitoare la cooperarea în domeniul inteligenţei artificiale, lansarea radarului privind inovarea şi dezvoltarea tehnologiei blockchain la nivel european.

Inteligenţa artificială este esenţială pentru viitoarea creştere economică şi  a productivităţii europene, se estimează că piaţa roboţilor şi a soluţiilor de inteligenţă artificială va creşte cu 142 miliarde de euro până în 2020. Domeniul inteligenţei artificiale poate genera beneficii concrete în utilizarea eficientă a energiei, a apei, utilizarea redusă a pesticidelor în exploatările agricole, creşterea nivelului de precizie în chirurgie sau oferirea de asistenţă în situaţii periculoase sau dezastre naturale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Pe 10 aprilie, 24 de state membre ale Uniunii Europene şi Norvegia au semnat la Bruxelles o declaraţie de cooperare în domeniul Inteligenţei Artificiale, în încercarea de a ţine pasul cu investiţiile făcute de SUA şi China. România este printre ultimele care aderă la convenție. După țara noastră, Cipru, Croaţia şi Grecia sunt singurele state membre ale Uniunii Europene care nu au semnat încă documentul.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co