Stiri

România va găzdui summitul european al regiunilor și orașelor

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, recent, la Bruxelles, la reuniunea Biroului Comitetului European al Regiunilor, prilej cu care a subliniat că țara noastră va găzdui Summitul European al Regiunilor şi Oraşelor.

România va găzdui acest eveniment în perioada când va exercita preşedinţia rotativă a Consiliul Uniunii Europene, adică în primele șase luni ale anului 2019.

Potrivit Ministerului Afacerilro Externe, discuţiile reuniunii s-au axat pe evoluţia procesului de pregătire pentru preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Au fost prezentate totodată aspectele de interes pentru țara noastră, din perspectiva cooperării cu Comitetul European al Regiunilor, cum ar fi stabilirea unor obiective preliminare în perspectiva găzduirii de către România a Summitului European al Regiunilor şi Oraşelor.

În acest context, Victor Negrescu a trecut în revistă cei patru piloni tematici care vor sta la baza agendei de lucru a preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, care vizează „Europa convergenţei: creştere, coeziune, competitivitate, conectivitate”, „Europa siguranţei”, „Europa, actor global” şi „Europa valorilor comune”.

Ministrul a mai vorbit și despre necesitatea înființării unui parteneriat solid cu autorităţile locale, care ar putea sprijini în mod real avansarea agendei europene.

Găzduirea de către România a celei de-a opta ediţii a Summitului European al Regiunilor şi Oraşelor va transmite un puternic mesaj de coeziune, ca expresie a unităţii între statele, regiunile şi oraşele din Uniunea Europeană, într-un moment important pentru viitorul proiectului european”, a adăugat Victor Negrescu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co