Stiri

Romania, in topul accidentelor rutiere din UE

România este în fruntașă la accidentele rutiere mortale din UE. Pe locul doi se află Bulgaria. Ambele țări au înregistrat în 2017 mai mult de 90 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori.
În România situația s-a remediat din 2010, când s-au înregistrat 117 decese, însă, deși datele indică îmbunătățiri pentru anul trecut, sunt necesare eforturi și strategii noi pentru realizarea unor progrese mai mari pe viitor.
”În 2017, 25.300 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere pe teritoriul UE, cu 300 mai puţine decât în 2016 şi cu 6.200 mai puţine decât în 2010 . Deşi tendinţa este încurajatoare, de acum îndeplinirea obiectivului UE de reducere la jumătate a numărului de accidente rutiere mortale între 2010 şi 2020 va fi foarte dificilă”, se arată într-un raport al Comisiei Europene publicat marți.
Țările care par cele mai sigure din Uniunea Europeană, privind raportul de accidente rutiere mortale din 2017 sunt Suedia, cu 25 de decese, Regatul Unit, cu 27, Țările de Jos cu 31 și Danemarca cu 32 de decese.
Comisia lucrează în prezent la un nou proiect privind siguranţa rutieră pentru perioada 2020-2030.
„Acest demers ar putea include şi o revizuire a normelor europene privind siguranţa vehiculelor şi privind gestionarea siguranţei infrastructurii, precum şi o iniţiativă ce ar viza să asigure o tranziţie fără riscuri către o mobilitate cooperativă, conectată şi autonomă”, precizează reprezentanții CE

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co