Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

România, împotriva risipei de hrană

În România, risipa de alimente a ajuns o problema socială notabilă. Fiecare persoană aruncă în jur de 250 de kg de mâncare pe an, în timp ce peste 4 milioane de oameni trăiesc la limita sărăciei. La rându-i, industria alimentară se confruntă cu dificultăți în gestionarea tonelor de deșeuri alimentare. Sunt datele publicate de Asociația Mai Mult Verde, care, în parteneriat cu Food Waste Elveția și Centrul de Resurse pentru Participarea Publică lansează proiectul “România împotriva risipei de hrană”. Inițiativa este menită să analizeze situația risipei alimentare și să contribuie la limitarea și revalorificarea deșeurilor. Din experiența Elveției, aflăm că primul pas în evitarea risipei și economisire ține de fiecare dintre noi.

Asociația “ Mai mult verde” trage un semnal de alarmă, anunțând că în România, 50 la sută din veniturile unei familii se duc pe mâncare și că cel puțin 25 la sută reprezintă hrană aruncată.

Inițiatorii campaniei “România împotriva risipei de hrană” anunță că în cadrul proiectului vor avea loc acțiuni de informare și implicare a publicului larg, prin organizarea de expoziții itinerante, caravane educaționale în școli și licee, în întreaga țară. Proiectul este cofinanțat printr-un Grant din partea Elveției, în valoare de 164.464 de franci.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co