Stiri

România, ca şi în scenariul IV: 1.952 de persoane infectate cu noul coronavirus, 44 de morţi, 180 vindecaţi

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 192 de cazuri noi de îmbolnăvire, astfel că numărul românilor cu coronavirus a ajuns la 1.952 de persoane. Pacienţii recent confirmaţi cu infecţie au vârste cuprinse între 1 şi 90 de ani, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Dintre persoanele infectate, 180 au fost declarate vindecate şi externate: 55 – la Timişoara, 85 – la Bucureşti, 7 – la Craiova, 11 – la Constanţa, 19 – la Iaşi şi 3 Cluj.

44 persoane diagnosticate cu COVID-19 erau înregistrate ca decedate la raportarea de luni, la prânz. Majoritatea aveau boli cronice preexistente.

La Terapie Intensivă sunt internaţi 53 de pacienţi, dintre care 33 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi este bună, staţionară.

Continuă să fie şi români incolnştienţi care încalcă regulile privind izolarea sau carantina. 12 dosare penale au fost întocmite, în ultimele 24 de ore, de către reprezentanţii MAI pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Totodată, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat, în acelaşi interval de timp, 1.273 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, oamenii legii au depistat, în ultimele 24 de ore, peste 10.000 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 16.000.000 lei.

Autorităţile reamintesc cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358 . Este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor.

De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Au fost raportate până acum peste 330.000 în Uniunea Europeană, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

 

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co