Stiri

România blochează exportul vaccinului ROR

Criza vaccinurilor continuă. Deşi epidemia de rujeolă face victime de anul trecut, vaccinul împotriva acestei boli periculoase lipseşte din cel puţin zece judeţe. Astfel de probleme există în cazul tuturor vaccinurilor din schema națională de imunizare.

Ministerul Sănătății a decis suspendarea temporară a a exportului intracomunitar a vaccinului combinat care protejează împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei.

Având în vedere epidemia de rujeolă cu care se confruntă ţara noastră, dar şi discontinuitatea în aprovizionarea cu vaccinurile obligatorii din Calendarul de imunizare, în data de 27 aprilie 2017, autorităţile române au notificat Comisiei Europene un proiect de ordin care prevede blocarea exporturilor de vaccinuri, astfel încât să fie asigurat necesarul de doze pentru protejarea copiilor din România.

Ministrul Sănătăţii a declarat că va lua toate măsurile necesare pentru ca pacienţii români să poată beneficia la timp de vaccinuri, dar şi de medicamentele şi tratamentele de care au nevoie.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co