Stiri

Reguli noi privind gropile de gunoi

Ministerul Mediului a pus în dezbatere publică un Ordin de ministru care modifică regulamentul depozitării deșeurilor. Printre sugestiile cuprinse în propunerea legislativă se numără supravegherea video, monitorizările radiologice și îngrădirea spațiului de depozitare.

Noile măsuri cer ca toate rampele pentru depozitarea deșeurilor să dețină echipamente de monitorizare a radioactivității deșeurilor. După anul 2000, în presă au apărut presupuneri că în gropile din România s-ar fi ascuns deșeuri toxice de import, inclusiv deșeuri nucleare aduse ilegal. Astfel, gropile de gunoi vor fi îngrădite cu gard din sârmă de oțel, înalt de 2 metri.

De asemenea, groapa de gunoi va fi utilată cu porţi de aceeaşi înălţime cu gardul, prevăzute cu sisteme de închidere şi asigurare, instalaţii de alarmă în caz de acces neautorizat, sistem de supraveghere video perimetral pentru zi și noapte cu o rezoluție a camerelor de luat vederi de minim 2MP și DVR/NVR (Digital Video Recorder/ Network Video Recorder) care să permită păstrarea înregistrărilor pentru cel puțin 7 zile.

Inițiatorii proiectului susțin că noile prevederi sunt necesare pentru ”evitarea introducerii accidentale/ilegale a deșeurilor cu conținut de substanță radioactivă”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co