Stiri

Propunerea care avantajează antreprenorii

Deputatul ALDE Ştefan Băişanu a depus în Parlament o propunere legislativă prin care antreprenorii vor putea beneficia de 1 an de vechime suplimentară în muncă pentru fiecare trei ani de activitate ca liber întreprinzător în mediul privat.

Persoanelor care au desfăşurat activitate economică de liber întreprinzător sau activitate de antreprenoriat în mediul privat, inclusiv profesii liberale, de minimum 3 ani, le este acordată vechime în muncă de cel puţin un an”, se arată în propunerea legislativă.

De asemenea, iniţiatorul a inclus în propunere un tabel din care reiese că la fiecare 3 ani de activitate este calculat un spor de vechime de câte 1 an.

Ștefan Băișanu susține că munca fizică este contabilizată prin diferite acte normative ca şi vechime în activitate, iar angajaţii care o practică sunt protejaţi în apropierea vârstei de pensionare, măcar sub aspectul criteriului vechimii în muncă. În schimb, persoanelor care au desfăşurat activitate economică de liber întreprinzător sau activitate de antreprenoriat în mediul privat nu le este recunoscută nicio contribuţie fizică, financiară sau intelectuală.

Propunerea pentru proiectul de lege urmează să fie pusă pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București, pentru a fi votată.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co