Stiri

Referendum în Ungaria pe problema protecţiei copiilor

Va fi organizat un referendum în problema protecţiei copiilor, ca răspuns la presiunile Uniunii Europene de a modifica recentele amendamente aduse legislaţiei privind educaţia şi protecţia minorilor, a anunțat, miercuri, premierul ungar Viktor Orban.

“În ultimele săptămâni, Bruxellesul a atacat Ungaria în legătură cu legea sa privind protecţia copiilor. Legile Ungariei nu permit propaganda sexuală în grădiniţe, şcoli, la televizor şi în reclame. (…) Cei de la Bruxelles regretă că la noi nu este posibil ceea ce se practică deja în Europa de vest, unde activiştii LGBTQ merg în grădiniţe şi şcoli şi fac educaţie sexuală”, spune premierul ungar într-un mesaj video postat pe Facebook.

Ungaria a adoptat pe15 iunie o lege care interzice ”reprezentarea sau promovarea” în rândul minorilor a homosexualităţii sau a schimbării de sex, relatează Agerpres.

Actul normativ intrat în vigoare la începutul lui iulie a fost calificat de Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, o “ruşine” şi descris drept “un atac la adresa democraţiei, a statului de drept şi a drepturilor fundamentale”, într-o rezoluţie a Parlamentului European.

De altfel, pe15 iulie, Comisia Europeană a declanşat o procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu această lege.

Prin urmare, notează premierul ungar, guvernul a decis să iniţieze un referendum, la care cetățenii acestei țări sunt chemaţi să spună, între altele, dacă susţin organizarea de “ore de orientare sexuală” în învăţământul public fără acordul părinţilor, promovarea şi disponibilitatea tratamentelor de schimbare de sex pentru copiii minori şi “prezentarea nerestricţionată de conţinut media sexual către minori ce influenţează dezvoltarea acestora”.

Viktor Orban îşi îndeamnă conaţionalii să “spună nu împreună” la aceste întrebări. El a adăugat că “acum cinci ani, când Bruxellesul a vrut să forţeze imigranţii în Ungaria, un referendum şi o voinţă comună l-au oprit”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co