Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Reacții virulente după ce simbolul ”Z” a fost interzis în Republica Moldova

Președinta Maia Sandu a fost ţinta unor atacuri de la Moscova, după cea promulgat marţi o lege de interzicere în Republica Moldova a simbolului ”Z” al invaziei ruse în Ucraina, relatează Agerpres și presa de peste Prut.

“Ar trebui să fie mai atentă în ceea ce priveşte Rusia şi simbolurile ei, cu atât mai mult cu cât Chişinăul nu poate plăti pentru gazul rusesc”, a scris senatorul rus Aleksei Puşkov, pe contul său din Telegram.

Republica Moldova, situată între Ucraina şi România, caută să adere la UE după invazia Rusiei în Ucraina. Chişinăul a acordat Kievului ajutor umanitar, dar nu şi de ordin militar. În privinţa conflictului propriu-zis, Republica Moldova s-a declarat neutră şi nici nu s-a alăturat sancţiunilor impuse Rusiei, notează DPA.

La începutul acestei săptămâni, Chişinăul a interzis simbolurile “Z” şi “V”, utilizate în sprijinul trupelor ruse care atacă Ucraina, precum şi panglica Sfântului Gheorghe, considerat un semn al susţinătorilor preşedintelui rus Vladimir Putin, dar şi al separatiştilor proruşi din Ucraina.

Maia Sandu şi-a justificat interdicţia prin faptul că aceste simboluri divizează societatea. Locul lor este la “coşul de gunoi” al istoriei, a afirmat preşedintele Republicii Moldova..

La rândul său, Serghei Aksionov, liderul prorus al Crimeii anexate de Rusia în 2014, consideră că “Maia Sandu a decis să o ia pe urmele Ucrainei”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co