Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Executivul susține procesarea produselor agricole. Schemă de ajutor, în lucru

Guvernul susţine procesarea produselor agricole în România şi îi încurajează pe fermieri şi procesatori să adauge valoare materiilor prime, a spus premierul Nicolae Ciucă, cu prilejul vizitei la o fabrică din judeţul Bihor, una dintre cele mai mari din Europa de Est specializată în procesarea legumelor şi rădăcinoaselor. Șeful Executivului a adăugat că, de la 1 iunie, se va introduce o schemă de ajutor de stat în valoare de 200 de milioane de euro.

Nicolae Ciucă, premierul României (sursa: agerpres.ro)

“Valorificarea potenţialului agricol al României şi garantarea securităţii alimentare rămân în atenţia Guvernului. Aceste preocupări sunt reflectate în măsurile incluse în pachetul Sprijin pentru România, destinate susţinerii sectorului agricol şi industriei alimentare, precum şi protejării economiei şi cetăţenilor de efectele creşterii preţurilor şi ale perioadei dificile pe care o traversăm”.

Premierul a menţionat că o altă măsură destinată susţinerii agriculturii româneşti este alocarea sumei de 300 de milioane de euro fermierilor sub forma capitalului de lucru. Pentru a stimula sectorul agricol şi agro-alimentar să creeze noi locuri de muncă şi să păstreze muncitorii calificaţi, Guvernul a decis majorarea salariului minim la 3.000 de lei lunar în acest domeniu strategic pentru economia României.

Premierul a fost întrebat, cu acest prilej, care este meniul preferat de Paște și a răspuns că soția este cea care se ocupă de acest aspect. A dat, insă, asigurări că este ca al oricărui român.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co