Stiri

Reacții și contra-reacții DNA-CSM, după decizia de desființare a Secției Speciale

“Toate categoriile profesionale ar trebui să beneficieze de egalitate de tratament”! Acesta este răspunsul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie la reacţiile survenite în urma mesajului instituţiei cu privire la adoptarea de către Guvern a proiectului de desfiinţare a Secţiei Speciale.

Comunicat DNA

“În contextul dezbaterilor privind desfiinţarea SIIJ, Direcţia Naţională Anticorupţie, ca instituţie abilitată prin lege să combată corupţia la cele mai înalte niveluri, a subliniat nevoia întăririi eficienţei luptei împotriva acestui fenomen în toate sectoarele importante ale societăţii, cu asigurarea premiselor necesare pentru anchete profesioniste şi nepărtinitoare”.

Procurorii anticorupţie spun că exprimarea unor opinii cu privire la desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie nu reprezintă decât “un exerciţiu necesar în orice societate democratică”, menit să contribuie la identificarea celor mai bune soluţii legislative.

Comunicat DNA

“Considerăm că unele interpretări expuse în spaţiul public, ca reacţie la mesajul exprimat de DNA, omit să atingă fondul problemei, şi anume asigurarea coerenţei şi eficienţei combaterii corupţiei în toate sectoarele importante ale societăţii, inclusiv sectorul judiciar, (…), astfel încât societatea să fie apărată în mod efectiv, prin legi clare şi coerente, conforme angajamentelor internaţionale asumate de România, împotriva oricăror încălcări”.

Oficialii DNA asigură instituţiile din mediul judiciar şi pe reprezentanţii profesiilor juridice de o colaborare loială şi respect reciproc în slujba înfăptuirii unui act de justiţie corect, în interesul cetăţenilor.

Miercuri, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a transmis că poziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie în legătură cu desfiinţarea Secţiei speciale, prin care se atribuie magistraţilor din cadrul instanţelor şi parchetelor, precum şi avocaţilor din cadrul barourilor “calitatea de potenţiali subiecţi de anchetă”, “denotă o mentalitate retrogradă faţă de rolul şi atribuţiile participanţilor la actul de justiţie”.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co