Stiri

Noile infectări cu SARS-COV-2 bat în retragere, la nivel național

Valul 5 al epidemiei de SARS-COV-2 din România cunoaște de câteva zile un trend descendent al infectărilor, iar acest lucru se reflectă și în spitale. În privința numărului de victime asociate COVID-19, acesta rămâne mare, cu tineri care sunt răpuși de virus.

Rata de pozitivare a zilei a a coborât puțin sub 23%, după ce s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 15.374 de cazuri noi la aproximativ 67.000 de teste analizate la nivel național.

În Bucureşti au fost raportate 3.459 de noi contagieri, urmat de judeţele Cluj – 1.296, Sibiu – 1.109, Ilfov – 842, precum și Braşov și Timiş, peste 700 fiecare.

Capitala înregistrează o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de 36,64 de cazuri la mia de locuitori, cea mai mare din ţară, dar continuă scăderea față de zilele anterioare. Rate mari de pozitivare la 14 zile rămân și în judeţele Ilfov, Sibiu, Cluj şi Timiş.

125 de decese au fost raportate în ultimele ore la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus – 61 bărbaţi şi 64 femei, iar trei s-au consemnat în judeţele Argeş, Galaţi şi Ilfov, în ianuarie şi la începutul lunii februarie. Printre cei care pentru care medicii nu au mai putut face nimic se numără și o tânără de 21 de ani din judeţul Mureş, precum şi un tânăr de 27 de ani din judeţul Olt. Ambii prezentau comorbidităţi şi erau nevaccinaţi anti-COVID.

La ATI se mai află 1.119 de persoane, din cele sub 10.000 spitalizate, cu 37 mai puţin faţă de raportarea anterioară, printre care şi zece copii, cu trei mai puţini faţă de ziua anterioară.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co