Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Reabilitare pe banii Primariei

Primăria Capitalei va începe un program propriu de anvelopare a blocurilor, care se va derula în paralel cu proiectele similare ale primăriilor de sector. Programul vizează blocurile construite între 1950 şi 1990. Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat critică planul municipalităţii.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: Reabilitarea termică merge, în unele sectoare, destul de greu. Vrem să ne implicăm şi în creşterea performanţei energetice din Bucureşti. Practic, Primăria Capitalei va acoperi 80% din costurile reabilitării, urmând ca procentul de 20% să fie în sarcina asociaţiilor de proprietari.
552 de asociaţii şi-au depus deja documentaţia tehnică. 200 sunt din Sectorul 3, 152 din Sectorul 4 şi alte 200 din Sectorul 6.
Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat susţine că Primăria Capitalei trebuia să consolideze clădirile vechi şi să se ocupe de alte programe stringente pentru oraş, cum ar fi sistemul centralizat de încălzire sau consolidarea și reabilitarea clădirilor, a declarat președintele Ligii Habitat, Mihai Mereuță, pentru Digi 24.

Programul iniţiat de municipalitate rămâne deschis tuturor asociaţiilor de care nu s-au ocupat primăriile de sectoare. Ca să beneficieze de oferta Primăriei Capitalei, trebuie să aibă fiecare acordul a cel puţin jumătate plus unu dintre locatari.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co